Veelgestelde vragen

Voorafgaand aan het huisbezoek heb je via de post een kaart ontvangen met daarop aangegeven welke formulieren en andere informatie je bij de hand moet hebben voor het gesprek met de intermediair. Je dient te allen tijde een recent bewijs van je inkomsten door te geven en ook een bewijs van storting van de Kinderbijslag (SVB).

 

Leergeld treft regelingen voor je kind met verenigingen, winkels en scholen. Leergeld betaalt rechtstreeks aan de vereniging, winkel of school. In uitzonderlijke gevallen kan het zo zijn dat je de factuur zelf voorschiet en dat wij dit vervolgens vergoeden. 

Leergeld vindt van niet. Binnen- en buitenschoolse activiteiten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen die steeds niet mee kunnen doen, raken geïsoleerd. Dat wil Leergeld voorkomen. Een spelcomputer of een tv op de slaapkamer, dat vindt Leergeld luxe. Dat krijgen kinderen dus ook niet van Leergeld.

Leergeld begrijpt dat je niet met jouw situatie te koop wilt lopen. We gaan zorgvuldig om met jouw privacy. Daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de mensen waar we mee samenwerken. Zie ook onze privacyverklaring.

Als jouw zoon of dochter naar het voortgezet onderwijs gaat, stellen sommige scholen een Chromebook verplicht voor het volgen van het onderwijs. Als je een brief thuis krijgt gestuurd van The Rent Company, kun je die mailen naar info@leergeldwbo.nl en dan krijg je van ons een code toegestuurd waarmee je het Chromebook kunt bestellen. 

Leergeld vindt het belangrijk dat jouw kind een goede start maakt als hij/zij naar de middelbare school gaat. Een fiets hoort daarbij. Je kunt een fiets aanvragen bij Leergeld in het voorjaar, voorafgaand aan het eerste jaar van de middelbare school. Jouw kind krijgt dan een kwalitatief goede fiets die jaren meekan!

Wij vergoeden geen pennen, schriften, multomappen en dergelijke. Spullen die de school verplicht stelt, kunnen wij vaak wel vergoeden: gymkleding, atlas, woordenboeken of een grafische rekenmachine. 

Staat jouw vraag er niet tussen?