Foto Computer 03

Stichting Leergeld helpt bij de start van het nieuwe schooljaar

Ieder jaar een nieuwe grafische rekenmachine moeten aanschaffen. Arjan, vader van vier pubers, is het zat. Hij liet het er niet bij zitten en schreef een aantal Kamerleden aan. Met succes, want het onderwerp staat op de agenda.

In principe is het onderwijs in Nederland gratis. Maar in de loop der jaren zijn er steeds meer kosten bijgekomen, die voor rekening van de ouders zijn. Steeds meer ouders willen of kunnen dit niet betalen. Stichting Leergeld West-Brabant Oost kan helpen om een deel van de kosten te vergoeden, zodat kinderen uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen ook vol goede moed aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. Zo stellen steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs een laptop verplicht. Stichting Leergeld West-Brabant Oost heeft daarom een regeling met The Rent Company getroffen zodat een groot deel van de kosten door Leergeld worden betaald. Ook een goede fiets is onontbeerlijk bij de start van het nieuwe schooljaar. Ook hiervoor kunnen ouders terecht bij Stichting Leergeld.

De discussie over wie wat moet betalen in het onderwijs is nog niet geluwd. Grafische rekenmachines, ouderbijdragen, (buitenlandse) schoolreizen, tweetalig onderwijs, vakkleding en nog veel meer, zijn nu vaak voor rekening van de ouders. Stichting Leergeld volgt met belangstelling deze discussie en zal zich inzetten zodat alle kinderen mee kunnen doen, ongeacht de financiële situatie thuis. Want nu meedoen is straks meetellen!

Vind jij gelijke kansen voor ieder kind ook zo belangrijk? Ga dan naar de site: https://www.oosterhoutvoorelkaar.nl/hulpvragen/218159 en bekijk hoe jij als vrijwilliger je steentje kunt bijdragen! Voor meer informatie, bezoek onze website www.leergeldwbo.nl.

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.