CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Nieuwe aanvraag indienen schooljaar 22-23

Heb je het afgelopen schooljaar een beroep gedaan op Stichting Leergeld West-Brabant Oost en denk je dit in schooljaar 22-23 weer nodig te hebben voor je kinderen? Dan ontvang je binnenkort een oproep in je mailbox om je aanvraag voor volgend schooljaar in te dienen. Ook als je nog niet precies weet op welke terreinen je hulp nodig hebt. Samen met een intermediair wordt er in kaart gebracht wat de verwachte kosten voor je kind zullen zijn. Ook wordt er gekeken hoe je huidige financiële situatie is en of daar nog veranderingen in hebben plaatsgevonden. Je kunt een aanvraag indienen via onze website: https://www.leergeldwbo.nl/aanvraag/.

Wat doet Stichting Leergeld?

Ook gezinnen die nog niet eerder een aanvraag hebben ingediend bij Stichting Leergeld, maar dit wel nodig denken te hebben, kunnen aankloppen bij onze stichting. Zeker nu de koopkracht van veel gezinnen achteruit gaat door stijgende energieprijzen en prijsverhogingen in supermarkten. Stichting Leergeld helpt als laatste vangnet gezinnen die financieel moeilijk rond kunnen komen. Het maakt daarbij niet uit of je een bijstands- of ander soort uitkering ontvangt, in loondienst bent of als ondernemer je brood verdient. Ook gezinnen met bijvoorbeeld een hoger inkomen, maar die in een schuldsaneringstraject zitten, kunnen gebruik maken van de hulp van Stichting Leergeld.

Sinds 2003 ondersteunt Leergeld gezinnen door middel van praktische hulp. We zijn actief in de gemeenten Oosterhout, Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze-Rijen en Altena. Het uitgangspunt is hierbij dat ‘alle kinderen mogen meedoen’. Dat betekent dat Leergeld een fiets kan vergoeden als het kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Of een laptop, of andere bijkomende schoolkosten zoals woordenboeken, atlassen of een grafische rekenmachine. Ook kinderen in het basisonderwijs kunnen voor allerlei zaken in aanmerking komen. Daarnaast vindt Stichting Leergeld het belangrijk dat het kind zich ook op sociaal gebied kan ontwikkelen. Kosten van een lidmaatschap/ abonnement voor sport en cultuur kunnen daarom ook worden vergoed.

Want nu meedoen is straks meetellen!

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.