CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Stichting Leergeld maakt balans op in aanloop naar de herfstvakantie

De herfstvakantie is in aantocht. Voor Stichting Leergeld een moment om de balans op te maken na een drukke periode. Vanaf augustus draait het kantoor op volle toeren om alle aanvragen voor het nieuwe schooljaar zoveel mogelijk af te handelen, zodat kinderen op een prettige manier aan het schooljaar en sportseizoen kunnen beginnen. Stichting Leergeld West-Brabant Oost helpt kinderen uit gezinnen waar financiële krapte heerst. Na een intake en financiële check, kan Leergeld onder andere de sportcontributie, zwemles of allerhande bijkomende kosten ten behoeve van het onderwijs vergoeden. Stichting Leergeld probeert hierin maatwerk te leveren. Er wordt naar ieders persoonlijke financiële situatie gekeken.

Ook wordt er binnen Stichting Leergeld terug gekeken naar de veranderingen binnen de organisatie wat betreft schoolkosten. Per 1 augustus is er een nieuwe wet in werking getreden die betrekking heeft op de vrijwillige ouderbijdrage. Kinderen van ouders die de vrijwillige bijdrage niet kunnen betalen, mogen wél deelnemen aan alle activiteiten die de school organiseert. Dit heeft binnen Leergeld tot een verschuiving geleid in wat er wordt vergoed. Alle activiteiten die door school worden georganiseerd en waarbij een bijdrage wordt gevraagd door de ouders, komen niet langer in aanmerking voor een bijdrage via Leergeld. Dit dient door de school zelf te worden opgepakt. Ouders van schoolgaande kinderen kunnen nog wel bij Stichting Leergeld terecht voor andere praktische zaken zoals een bijdrage voor een laptop, een fiets, een grafische rekenmachine of gymkleding die door de school verplicht wordt gesteld. Zodat ieder kind, ongeacht de financiële situatie thuis, kan meedoen op school!

Het kantoor van Leergeld is gesloten van 25 t/m 31 oktober. Het email adres info@leergeldwbo.nl blijft bereikbaar. We wensen alle kinderen een hele fijne herfstvakantie toe!

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.