CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Stichting Leergeld West-Brabant Oost biedt helpende hand aan slachtoffers toeslagenaffaire

‘Ik dacht dat ik er al veel over had gelezen en gezien, dat ik het verhaal wel kende. Maar ik heb nog maar het topje van de ijsberg gezien. Het is nog veel erger’, aldus Elena Lindemans die regisseur Stijn Bouma interviewt. Onlangs verscheen de documentaire ‘Alleen tegen de staat’. Hierin vertellen vijf moeders over hun persoonlijke ervaringen met de Belastingdienst. De geldzorgen en de daaruit voortvloeiende relatieproblemen, gezondheidsproblemen en zelfs uithuisplaatsingen van de kinderen. Het is een indringende documentaire geworden. Vijf vrouwen, vijf stoelen, één camera en vijf indringende verhalen over hoe het karakters heeft veranderd en kinderen heeft beschadigd.

Sommige gezinnen in de regio Oosterhout, Drimmelen, Dongen, Geertruidenberg, Altena en Gilze-Rijen zijn ook financieel hard getroffen door deze affaire. Laatst belde een geëmotioneerde gedupeerde naar het kantoor van Stichting Leergeld. Of een andere moeder wiens huurtoeslag van de een op de andere dag werd stopgezet. De stress en wanhoop klinkt door in hun stem. En terwijl de afhandeling van hun zaak op zich kan laten wachten, kunnen zij terecht bij Stichting Leergeld West-Brabant Oost, zodat hun kinderen bijvoorbeeld wél kunnen blijven sporten of onbezorgd hun verjaardag kunnen vieren via Stichting Jarige Job. Leergeld kijkt altijd naar de persoonlijke financiële situatie. De hulp aan het kind is leidend, zodat deze onbezorgd kan sporten, zwemmen of zonder zorgen aan de middelbare school kan beginnen. Want nu meedoen is straks meetellen! Doe vandaag nog een aanvraag via: https://www.leergeldwbo.nl/aanvraag/.

Vind jij het ook belangrijk dat ieder kind mee kan doen? Ga dan naar de site: https://www.oosterhoutvoorelkaar.nl/hulpvragen/218159 en bekijk hoe jij als vrijwilliger je steentje kunt bijdragen! Voor meer informatie, bezoek onze website www.leergeldwbo.nl.

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.