Foto Schoolspullen 04

Massaal gedoneerd om kinderen in armoede te ondersteunen

Stichting Leergeld haalt ruim elfduizend euro op met de kerstpakkettenactie in Oosterhout

Ruim twintig jaar geleden was de eerste Leergeld stichting in Nederland een feit. Vele gemeenten, groot en klein, volgden daarna. In 2003 werd hier in Oosterhout gehoor aan gegeven en ondertussen worden kinderen uit Oosterhout en de omringende gemeenten Altena, Gilze-Rijen, Dongen, Drimmelen en Geertruidenberg ondersteund.

Alle Leergeld stichtingen dragen die ene missie uit: kinderen méé laten doen. Geen kind zou de sociale gevolgen moeten ondervinden van financiële krapte binnen het gezin. Er wordt daarbij praktische hulp geboden; een fiets voor als je naar de middelbare school gaat, een laptop om je huiswerk op te maken, het betalen van een schoolreisje en het voldoen van de sportcontributie, zodat een kind niet aan de zijlijn, maar op het veld kan staan. De hoop was destijds dat Stichting Leergeld ooit overbodig zou worden. Niets is echter minder waar gebleken. Stichting Leergeld is relevanter dan ooit tevoren. Niet alleen de meer ‘traditionele’ doelgroepen zoals gezinnen die leven van een bijstandsuitkering kloppen aan bij Stichting Leergeld, maar ook mensen in loondienst of met een eigen bedrijf die niet meer rondkomen van het geld dat ze verdienen.

De samenleving is complexer geworden, de arbeidsmarkt flexibeler en meer mensen hebben te maken met problematische schulden. De Corona crisis heeft de financiële problemen binnen gezinnen verergerd. Gelukkig keert het tij en is er een toenemende aandacht voor gezinnen die financieel in de knel zitten. Totdat er meer structurele oplossingen worden gevonden, blijft Stichting Leergeld helaas relevant. Ieder kind zou mee moeten kunnen op schoolreis of zijn verjaardag kunnen vieren. Met een groot team aan enthousiaste vrijwilligers zetten wij ons hier iedere dag voor in.

We zijn dan ook ontzettend verheugd met de vele giften die we hebben ontvangen van bedrijven, particulieren en zelfs een politieke partij. Massaal hebben ze gehoor gegeven aan de oproep om de twee levensgrote kerstpakketten die op de Markt in Oosterhout hebben gestaan tijdens de Kids Koning Wintermarkt, symbolisch te vullen met donaties. Ruim elfduizend euro is er opgehaald. Geld dat we bijvoorbeeld kunnen gebruiken om laptops aan te schaffen voor de meest kwetsbare kinderen, die anders achterop raken met hun schoolwerk. Stichting Leergeld bedankt alle bedrijven en particulieren in Oosterhout en omgeving die een donatie hebben gedaan voor de Kerstactie 2020. Dankzij u kunnen we doorgaan met onze missie: alle kinderen mogen meedoen. Want nu meedoen is straks meetellen!

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.