Boodschappen

Het CPB voorspelt dat St. Leergeld de komende jaren nog hard nodig is.

De overheid wil het aantal kinderen dat in armoede leeft halveren ten opzichte van 2015. Maar het CPB denkt niet dat dat gaat lukken, gezien de toename van het aantal Nederlanders in armoede komend jaar. En zoals het er nu voor staat, groeit de armoede daarna door tot 6,4 procent van de bevolking en 8,3 procent van de kinderen in 2031.

De armoede neemt komend jaar weer behoorlijk toe, verwacht het CPB. Waar nu nog 4,7 procent van de Nederlanders in armoede leeft, zal dat percentage volgend jaar stijgen tot 5,8 procent. Volgend jaar groeit 7,1 procent van alle kinderen op in armoede, tegen 6,1 procent in 2023.

De stijging van het aantal Nederlanders in armoede is het gevolg van het aflopen van een paar maatregelen, zoals de energietoeslag van de gemeenten. De afgelopen jaren nam de armoede juist wat af.

Armoede houdt in dat je niet veel, maar nét genoeg geld hebt. Van dat geld moet je kunnen eten, drinken en wonen. Maar ook een sportlidmaatschap afsluiten en een korte vakantie boeken. Voor een eenpersoonshuishouden ligt de armoedegrens dit jaar op 1.508 euro per maand, in 2024 op 1.573 euro.

Stichting Leergeld West-Brabant Oost blijft de kinderen ook de komende jaren ondersteunen zodat zij kunnen blijven meedoen in de maatschappij met het uitoefenen van sport en cultuur en ondersteuning met onderwijsmiddelen en vergroten van de welzijn.

 

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.