Schoolspullenpas

Schoolspullen via Leergeld West Brabant Oost

Alle ouders die staan ingeschreven bij Leergeld West Brabant Oost kunnen een Schoolspullenpas aanvragen. Met die pas kunnen kinderen in het voortgezet onderwijs tot een bedrag van 80 euro spullen kopen voor het komend schooljaar. Zoals een agenda, rekenmachine, rugzak, gymkleding, sportschoenen en dergelijke. Kinderen in het basisonderwijs krijgen een pas van 30 euro. Ouders moeten vóór 15 april reageren. De kinderen krijgen de Schoolspullenpas in juni per post en het bedrag kan tot eind september worden besteed. De pas werkt écht alleen bij schoolspullen, andere zaken kunnen er niet mee worden betaald.

Stichting Leergeld West Brabant Oost is werkzaam in de gemeenten Oosterhout, Altena, Drimmelen, Dongen en Gilze Rijen en helpt ruim 850 gezinnen die het financieel niet breed hebben. Niet met geld, maar door de zwemles, muziekles of de contributie van een sport te betalen. Naast de Schoolspullenpas kunnen gezinnen ook een laptop aanvragen en voor oudere kinderen een fiets. Zodat ieder kind, ondanks de geldzorgen van ouders, gewoon met zijn leeftijdgenootjes mee kan doen.
Heeft u een laag inkomen en wilt u weten of uw gezin ook in aanmerking komt voor deze praktische ondersteuning? Kijk dan op de website (www.leergeldwbo.nl/aanvraag/).
Na aanmelding volgt een persoonlijk gesprek over uw wensen en uw financiële situatie.

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.