D’n Amerkant reikt cheque uit aan stichting Leergeld

Armoede Dat is toch verschrikkelijk. Weinig eten, geen geld, vrienden die je in de steek laten. Leven onder de armoedegrens. Dat wil toch niemand! Door Wiljan Broeders

Dit gedicht van een leerling uit het voortgezet onderwijs haalde de bundel ‘Armoede’ die stichting Leergeld vorig jaar uitgaf. Deze stichting hangt het adagium ‘Alle kinderen mogen meedoen’ aan. Steeds meer kinderen in ons land kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen; hen kansen bieden om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten maar ook een springplank bieden om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen.                                                         

Fiets, laptop               

“In 2017 hebben we ruim 200 aanvragen vanuit de gemeente Drimmelen positief kunnen beantwoorden,” vertelt Astrid Hessels, regiocoördinator Leergeld Drimmelen/Geertruidenberg. Voor de ene een fiets, voor de ander een laptop en voor weer een ander een zwemabonnement of bijdrage aan het schoolreisje. Iedere donatie die stichting Leergeld ontvangt, vindt dan ook zijn weg en is daarmee meer dan welkom.”

Iedereen doet mee

Zo ook de 141 euro die José Mureau en Caroline Halters - Van Ham – van D’n Amerkant – haar vorige week donderdagmiddag overhandigden. Ieder jaar rond Kerstmis organiseert deze stichting een herderstocht die zich steevast in grote populariteit mag verheugen. Dit jaar waren er 141 deelnemers en aan hen had de organisatie al laten weten dat 1 euro per deelnemer naar een goed doel zou gaan. In stichting Leergeld werd een goed doel gevonden dat prima aansluit bij de insteek van de herderstocht: iedereen doet mee. Of zoals de organisatie het zo prachtig weet te omschrijven. “Het gevoel dat wij hebben bij de herderstocht willen we overbrengen op anderen. Hoe kan dat nu beter dan kinderen te helpen die anders niet mee zouden kunnen doen. Bovendien is dit ook nog eens een prachtig lokaal doel, waardoor het geld in deze gemeenschap blijft.”